Представяне

cambodiaЗа мен вкусната храна и качественото вино са начин на живот. Обожавам Азия, но когато се развихря в кухнята, отлитам към Средиземноморието. Пътувам с месеци и попивам с всички сетива от пъстротата и многообразието на света, но преди всичко търся непознати гастрономически измерения, в които вкусовете и ароматите се съчетават в неподозирани комбинации, разтърсвайки небцето от удоволствие.

В моя блог ще представям посетените от мен места според личните ми усещания, ще помагам с избора на ресторанти, споделяйки собствения ми опит. Ще търся хубави вина, типични продукти, оригинални рецепти, ще приготвям характерни ястия и препоръчвам подходящи питейни придружители.

И понеже вярвам, че най-красивото пътешествие е романтичното, а най-запомнящият се  кулинарен опит е споделеният от двама, ще издам моята формула за перфектния момент: грилирана океанска риба от днешния улов, овкусена и поднесена с току-що откъснати билки и зеленчуци от градината. В чашите се разлива студен новозеландски совиньон блан, а срещу мен на масата, разположена върху белия пясък на тропически остров, седи любимия ми човек и се усмихва. Животът е прекрасен – нека му се наслаждаваме!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s