Продукти за 2 порции:
100гр. почистено помело
1/2 манго
1/2 средноголям морков
30гр. печен обелен фъстък
2 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен кориандър
4-5 листа джоджен
1 скилидка чесън
1/2 червено или зелено чили
10-20гр. джинджифил
1 ч.л. бяла захар
2-3 ч.л. тайландкси рибен сос
1 бр. лайм
100 гр. оризови нудъли
Приготвяне:
Обелвате мангото и моркова и ги нарязвате с белачка на лентички. Настъргвате на ситно джиндифила, чесъна и чилито в средноголяма купа, изстисквате сока на лайма и смесвате заедно със захарта и рибения сос. Добавяте мангото и моркова, разбърквате и ги оставяте да се мариноват.
Кипвате около 500 мл. вода и заливате в подходящ съд оризовите нудъли. Оставяте ги да омекнат за около 5 мин.
Нарязвате зеления лук, пресния кориандър и натрошавате печения фъстък.
Изцеждате нудълите и ги добавяте към мангото и моркова в марината. Разбърквате внимателно. Разпределяте продуктите поравно в две чинии. Поръсвате със зелен лук, пресен кориандър, листа джоджен, печен фъстък и нареждате парчета помело.