Тайландска салата с помело

на

Thai salad

 

Продукти за 2 порции:

100гр. почистено помело

1/2 манго

1/2 средноголям морков

30гр. печен обелен фъстък

2 стръка пресен лук

2-3 стръка пресен кориандър

4-5 листа джоджен

1 скилидка чесън

1/2 червено или зелено чили

10-20гр. джинджифил

1 ч.л. бяла захар

2-3 ч.л. тайландкси рибен сос

1 бр. лайм

100 гр. оризови нудъли

 

Приготвяне:

Обелвате мангото и моркова и ги нарязвате с белачка на лентички. Настъргвате на ситно джиндифила, чесъна и чилито в средноголяма купа, изстисквате сока на лайма и смесвате заедно със захарта и рибения сос. Добавяте мангото и моркова, разбърквате и ги оставяте да се мариноват.

Кипвате около 500 мл. вода и заливате в подходящ съд оризовите нудъли. Оставяте ги да омекнат за около 5 мин.

Нарязвате зеления лук, пресния кориандър и натрошавате печения фъстък.

Изцеждате нудълите и ги добавяте към мангото и моркова в марината. Разбърквате внимателно. Разпределяте продуктите поравно в две чинии. Поръсвате със зелен лук, пресен кориандър, листа джоджен, печен фъстък и нареждате парчета помело.

 

Вашият коментар