Банофи пай с амарето

Banoffee Pie

Продукти:

150 гр. дижестивни бисквити
150 гр. краве масло
3 бр. добре узрели банана
250 мл. кондензирано мляко
150 мл. сметана за разбиване
100 гр. кафява захар
20 мл. ликьор амарето
3 с.л. какао на прах

Форма за сладкиш с разкопчаващи се стени.

Приготвяне:

Бисквитите се разбиват с кухненски робот на трохи и се разбъркват с 50 гр. разтопено краве масло. Приготвената основа се разпределя равномерно във формата, като се притиска добре с чаша, супена лъжица, или с пръсти. Оставя се да се охлади и да се стегне в хладилника, докато приготвяте карамеления крем.

Бананите се нарязват на кръгчета. В дълбок незалепващ съд се разтопява 100 гр. краве масло заедно с кафявата захар, на слаб огън, до стопяване на захарта. Добавя се кондензираното мляко и се разбърква през цялото време, докато сместа се сгъсти ( внимава се да не стане прекалено гъста и лепкава) и добие златен карамелен цвят. Накрая във все още горещия крем се излива и амаретото.

Върху охладената бисквитена основа се нареждат бананите и се заливат с изстиналия карамел. Сладкишът се прибира отново в хладилника за около 30 мин.

Сметаната се разбива до постигане на консистенция наподобяваща пухкав сняг и се разпределя върху пълнежа на банофи пай. Оформя се и се поръсва с какаото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: