Великденски сладки

Velikdenski sladkiПродукти:

6 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 пръчка ванилия
150 гр. разтопено масло
2 с.л. заквасена сметана
½ пакетче бакпулвер
350 гр. брашно

За декорация: 70гр. шоколад, 20 гр. масло, сушени плодове, кокосови стърготини, ядки по желание

Творчество:

Загрявате фурната на 180 градуса. Пресявате брашното заедно с бакпулвера. Разрязвате наполовина ваниловата пръчка и изстъргвате малките семена с нож. В дълбока купа разбивате с миксер 4 яйца заедно със захарта и ванилията, докато се образува гъста пяна. Прибавяте сметаната и маслото, като разбърквате през цялото време. Продължавате с добавяне на брашното с бакпулвера. Когато сместа стане прекалено гъста и не можете да размесвате повече с миксера, продължавате с ръка или с кухненски робот. Тестото не трябва да е много меко, но не бива и да е твърдо.
Отделяте жълтъците на останалите 2 яйца и приготвяте четчица за мазане на сладкиши. Намазвате съда за печене с малко масло, омазнявате ръце, за да не залепва сместа по тях и откъсвате по малко от тестото, като оформяте парчетата с формички за сладки, или ръчно. Намазвате ги отгоре с жълтък, можете да декорирате с ядки или сушени подове и ги печете за около 20 мин. Разтапяте шоколада в масло на бавен огън, потапяте част от изстиналите сладки в сместа и след това ги овъргаляте в кокосови стърготини, или в натрошени ядки. Приятно творчество!

Aside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: