Печен крем с портокал

Pechen kremПродукти за 4 порции:

5 жълтъка
350 гр. неподсладено кондензирано мляко
20 гр. краве масло
5 с.л. бяла захар
½ пръчка ванилия
1 портокал
4 стръка прясна мента

Творчество:

Загрявате фурната на 100 градуса. Изсипвате млякото в малка тенджера или дълбок тиган, настъргвате отгоре малко портокалова кора и оставяте на слаб огън да завира. Разрязвате наполовина ваниловата пръчка и изстъргвате малките семена с нож. В дълбока купа разбивате жълтъците заедно с 3 с.л. захар и ванилията, докато се образува гъста пяна. Вдигате млякото от котлона малко преди да кипне и го изсипвате на тънка струя в жълтъците, като разбърквате внимателно през цялото време. Разливате готовата смес в 4 огнеупорни чаши и ги покривате с кухненско фолио. Печете във фурната за около 45-50 мин., изваждате и охлаждате крема за няколко часа в хладилника. Обелвате и филетирате портокала на резенчета и го карамелизирате в тиган с 2 с.л. захар и 20 гр. масло. Внимателно изваждате златистите парченца и ги нареждате върху студения крем. Украсявате с листа мента.

Aside

има 1 коментар (+add yours?)

  1. Elly
    Май 02, 2013 @ 20:19:23

    ммммм..много е вкусно само като чета…ще опитам на практика!Браво!

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: