Фидеуа с бекон

Fideua
Продукти за 4 порции:

500 гр. нудели тип фиде с дължина около 1-2 см.
Шафран
Млян турмерик
250 гр. бекон
50 гр. грах
1 червена чушка
1 зелена чушка
50 гр. зелен фасул
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 литър зеленчуков бульон
Зехтин
Сол
Смесена подправка „паейеро“, съдържаща сушен риган, ким, кимион, семена от кориандър, карамфил, лют червен пипер кайен

Приготвяне:

Включвате фурната на 220-250 градуса. Нарязвате бекона и зеленчуците (без граха) на равномерни парчета. Запържвате ги в плосък тиган с 50 мл. зехтин на горещ огън, докато станат леко златисти. Добавяте бекона и нуделите и продължавате да пържите, разбърквайки леко, за около 2-3 мин. В отделен съд приготвяте бульона. Слагате го на котлона, за да кипне, осолявате, поръсвате с шафран и смесената смляна подправка „паейеро“ на вкус и заливате бекона, зеленчуците и нуделите в тигана. Оставяте получената смес на силен огън за около 15 – 20 мин., докато се изпари почти целия бульон. Ако тигана е с огнеупорна, или подвижна дръжка, го вкарвате в нагорещената фурна за около 10 мин. Нуделите трябва да образуват хрупкава коричка. Ако не разполагате с такъв съд, прехвърляте бързо фидеуа-та в подходяща тава и запичате във фурната по същия начин.

Изваждате готовата фидеуа от фурната, разпръсквате отгоре граха и декорирате както ви харесва.

Aside

2 коментара (+add yours?)

  1. Elly
    Май 02, 2013 @ 20:15:17

    Взех тази рецепта за себе си)Мерси, Даничка!

    Отговор

  2. Irina Pascarella
    Май 07, 2013 @ 21:41:33

    Upitah i mnogo vkusno !!!

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: