Гъши дроб с карамелизирани круши

Продукти за 2 порции: 2 парчета гъши дроб с дебелина около 1,5 см., 1 бр. “Williams” круша (вилямова масловка) нарязана на шайбички, 50гр. фелд салата (полска кълнова салата), 1/3 радичо, ½ салата лоло росо, 30гр. масло, 1 ч.л. мед, 1 с.л. захар, 20мл. зехтин, 1 с.л. балсамиков оцет, сол, черен пипер.

Творчество: в малък тиган задушавате крушата с 2/3 от маслото и захарта, докато се карамелизира. В дълбока купа накъсвате трите вида салата на средноголеми листа, овкусявате със зехтин, балсамиков оцет, мед, сол, черен пипер, разбърквате и разпределяте съдържанието в 2 дълбоки чинии. В силно загрят тиган изпържвате парчетата гъши дроб с останалата част от маслото за не повече от 1 минута от всяка страна. Полагате ги върху салатата и добавяте карамелизираните шайбички круша.

Препоръка за вино: червено от сорта Shiraz

Bon appétit!

Aside

има 1 коментар (+add yours?)

  1. Elly
    Дек 08, 2012 @ 19:00:24

    Вкусно..ммммммммммммм……

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: