Портокалови магдаленас с ром

Продукти: 4 яйца, 150 гр. брашно, 150 гр. захар, 2 ч.л. бакпулвер, 150 гр. масло, ½ ванилова пръчка, 2 портокала, 20 мл. ром, формички за магдаленас.

Сладко творчество: внимателно обелвате кората на портокалите без да засягате бялата месеста част. Нарязвате я на лентички и карамелизирате в тиган с 50 гр. масло и 50 гр. захар. Изстиквате сока от единия портокал. Смесвате брашното с бакпулвера и разстапяте на бавен огън маслото. Разбивате яйцата с миксер с останалата захар, докато набухнат. Изстъргвате с нож семената от ваниловата пръчка отгоре и разбърквайки добавяте брашното, маслото, портокаловия сок и рома. Загрявате фурната на 180 градуса. Поставяте формичките в подходяща тава за печене на магдаленас. Напълвате всяка от тях до половина със сместа и поръсвате с карамелизираните портокалови корички. Печете 15 минути.

Aside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: