Гаспачо андалус

Необходими продукти за 2 порции: 3 средно големи домата, 1/2 червена чушка, 1 зелена чушка, 1/2 краставица, 1 скилидка чесън, 1/2 глава сладък лук, 2 тънки филийки бял хляб, 200 мл. вода, 1 с.л. ябълков оцет, 30 мл. зехтин, сол на вкус.

Приготвяне: накисвате хляба във водата, измивате и нарязвате зеленчуците на кубчета. Смесвате всичко в кухненския робот, добавяте зехтина, оцета, сол и пасирате. Оставяте в хладилника да се изстуди за около час.

Готовото гаспачо можете да налеете в чаши и да му се наслаждавате като напитка, или да го поднесете в купички, поръсвайки с фино нарязани парченца зелена и червена чушка, краставица и лук.

Aside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: