Риба в зелено

Необходими продукти:

500-600 гр. филе от нилски костур, 400 гр. зелен грах, 2 скилидки чесън, 1/2 връзка пресен кориандър, 20 гр. масло, 70 мл. прясно мляко, 1 бр. лайм, зехтин, зехтин с аромат на черен трюфел, пушена сол.

Приготвяне:

Пюре от грах: сварявате граха за около 2 мин., пасирате го, добавяте маслото, млякото, 1 скилидка чесън, 1 ч.л. зехтин с аромат на черен трюфел, сол на вкус и отново пасирате.

Салса: счуквате в хаванче 1 скилидка чесън, 20 мл. зехтин и малко сол. Изстисквате сока на лайма, нарязвате кориандъра на ситно и смесвате всичко в малка купичка.

Нилски костур: печете върху силно нагорещен грил тиган, напръскан предварително със зехтин, за около 2 мин. от всяка страна.

Сервиране: слагате върху плоска или дълбока чиния достатъчно количество от граховото пюре, внимателно поставяте рибата отгоре и я заливате със соса.

Подходящо вино:

Cava Cristalino Jaume Serra с аромат на зелени ябълки и лимонови кори.

Aside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: