Клафути с ананас

Необходими са:1 ананас нарязан на шайби, 7 с.л. захар, 1/2 пръчка ванилия, 2 яйца, 150 мл. прясно мляко, 50 мл. течна сметана, 1 с.л. брашно, 2 с.л. ром, 20 гр. масло. Приготвяне: поставяте парчетата ананас в подходящ дълбок съд, поръсвате с 3 с.л. захар, добавяте рома и оставяте в хладилника за около 2 ч. да се мариноват. Загрявате фурната на 180 градуса. Разстапяте маслото до златисто, като внимавате да не прегори. С част от него намазвате тавичката, в която ще печете и поръсвате захар по цялата повърхност. Разрязвате наполовина ваниловата пръчка и изстъргвате малките семена с нож. В дълбока купа разбивате яйцата с 4 с.л. захар и ванилията, докато се образува гъста пяна. Прибавяте брашното и отново разбърквате с миксера. Бавно изсипвате маслото, млякото и сметаната и внимателно размесвате. Изливате основата на десерта в тавата и нареждате отгоре кръгчетата ананас. Печете 30 мин., като последните 5 мин. превключвате фурната на 200-220 градуса, за да се запече горната част на сладкиша. Може да поръсите готовото клафути с пудра захар или да го залеете с малко подсладено кондензирано мляко.

Aside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: